DIH: Vavčer za kibernetsko varnost

varnostni pregled omrežja

Slovenski podjetniški sklad tudi v letu 2021 podjetjem ponuja spodbude v obliki vavčerjev. Med njimi je tudi vavčer za kibernetsko varnost, cilj katerega je spodbuditi mala in srednja podjetja k povečanju njihove kibernetske varnosti in konkurenčnosti na trgu.

Prijavijo se torej lahko vsa mala in srednje velika podjetja, sodelujejo pa lahko s strokovnjaki, vpisanimi na Digitalnem inovacijskem središču Slovenije. Na seznam izvajalcev je vpisano tudi podjetje ISF Team, v lanskem letu pa smo opravili že več uspešnih projektov za naročnike z vavčerjem za kibernetsko varnost.

Projekta, ki ju lahko upravičenci prijavijo na DIH, sta:

  • sistemski varnostni pregled in
  • penetracijsko testiranje.

Penetracijski testSistemski varnostni pregled vključujejo preglede informacijskega sistema od zunaj, priporočljivo pa je izvesti tudi interni pregled omrežja. V sklopu projekta mora biti izvedeno avtomatsko testiranje ranljivosti spletnih aplikacij po priporočilih OWASP (Open Source Foundation for Application Security), simulacija napada na sistem in organizacijo ter na koncu priprava tehničnega poročila in poročila, namenjenega vodstvu in predstavitev rezultatov naročniku. Slovenski podjetniški sklad pa lahko odobri sofinanciranje do 60 % stroškov, v višini do največ 5.000 EUR.

Penetracijski test pa zajema varnostno testiranje lastno razvitih aplikacij naročnika, pri čemer mora imeti naročnik avtorske pravice nad aplikacijo, kar pa ne vključuje odprtokodnih sistemov (kot je npr. WordPress) in podobnih orodij. Cilj tega testiranja je torej iskanje ranljivosti v aplikacijah in predložitev predlogov o odpravi le-teh. Tudi tu pridobi naročnik sofinanciranje do največ 9.999 EUR (60 %).

Več informacij je na voljo na spletni strani DIH, celotna razpisna dokumentacija pa je objavljena na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.

V podjetju ISF Team smo v lanskem letu uspešno izvedli več sistemskih varnostnih pregledov in penetracijskih testov. V primeru kakršnihkoli vprašanj v zvezi s prijavo nas pokličite na tel. št. 040 341 335 ali nam pišite na elektronski naslov [email protected] in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali ter vas vodili čez celoten postopek prijave.

Naročite se na
brezplačni posvet ali stopite v stik