Ste vedeli, da večina žrtev spletnih napadov nikoli ne prijavi?

Spletni napadi

Spletni napadi žal že dolgo časa niso novost; še več, vsako leto smo priča vedno večjemu številu spletnih prevar, ki praviloma za seboj puščajo hude posledice. Dejansko stanje pa je v resnici še bolj zaskrbljujoče, kot se zdi na prvi pogled, saj večina žrtev spletnih napadov sploh ne prijavi.

Razlogov, zakaj večina spletnih napadov ni nikjer zabeleženih, je več:

Večina ugotovitev namreč sloni na izjavah prizadetih, ki največkrat nimajo zadostnega znanja o spletnih napadih, s tem pa je tudi njihovo razumevanje tovrstnih prevar zelo pomanjkljivo. Žrtve spletnih napadov le-te največkrat ocenjujejo glede na to, kolikokrat so zaznale podoben napad in kakšno škodo jim je povzročil, nimajo pa točnih informacij o času napada in njegovih morebitnih posledicah.

Točnega števila napadov in njihove pogostosti največkrat ni lahko določiti

Prav tako je težko ugotoviti dejansko število napadov ter kako pogosto so ti izvedeni, saj pojem spletni kriminal vsako leto zajema vedno več aktivnosti, povezanih s prevarami na spletu – vse od manjših napadov na osebne računalnike, pa do napadov velikih razsežnosti na razne strežnike kot tudi različne oblike socialnega inženiringa in podobno.

Spletni napadi
Spletni napadi

Tretji najbolj pogost razlog za neurejene statistike spletnih napadov pa je, da so žrtve, predvsem večja podjetja, pogosto v zadregi zaradi tovrstnih napadov, saj se bojijo, da bi izgubile svoj ugled ter zaupanje strank in investitorjev. Mnoga podjetja celo raje pristanejo na pogajanja z izsiljevalci in jim plačajo t. i. odkupnino, kot pa da bi prijavila zlorabo in se s tem javno izpostavila.

Naša ekipa visoko usposobljenih strokovnjakov izvaja sistematične varnostne preglede infrastrukture vašega podjetja oziroma organizacije, pri čemer se osredotoča na iskanje in ocenjevanje možnih ranljivosti v sistemu. Z našo pomočjo se prepričajte, ali ste resnično varni pred nevarnostmi in zlorabami na spletu.

>> Kontaktirajte nas

Naročite se na
brezplačni posvet ali stopite v stik